Villányi memntó
Villányi mementó, azaz Vince 2020
2020-01-24
Blackbirds koncert az A38-as hajón
2020-02-24

Új pécsi értékesítési pont

Borhordó

Február 10.-én megérkezett hivatalosan is a Cult of Wine Villány a pécsi Borhordó Borkereskedésbe.

A következő termékek már elérhetőek:

🍷 Grand Salvador Premium Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc cuvée 2008
🍷 Elegant Woman Merlot 2015
🍷 A villányi Abbey Road cuvée bordeaux-i házasítás (CS/CF/M) 2015

Borhordó Borkereskedés névjegy:

Pécs, Mártírok útja 19.
Nyitvatartás:
Hétfőtől-péntekig 10-18 óra
Szombat: 9-13 óra
E-mail: borhordopecs@gmail.com
Telefonszám: (72) 210 740

 A borok részletes leírása:

Grand Salvador Premium 2008

Cabernet Sauvignon & Franc 2008

” A puha órák nem mások, mint az idő és tér paranoia-kritikai érett, különc és magányos camembert-ei.” A Grand Salvador méltó tisztelet a mester felé, ahol nincs tér és idő –

itt valóban minden relatív. Igazi nagy, prémium száraz vörösbor.   Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc házasítás, mely komoly, mégsem nehéz testet, nagyon finom tannin struktúrát kölcsönöz neki. Visszafogott, elegáns, erőteljesen gyümölcsös illat és a szájat betöltő gyümölcsös ízvilág jellemzi.. Egy különleges évjárat különleges bora, várhatóan hosszú élettartalommal. Minden palackját érdemes több órával fogyasztás előtt felnyitni.

 

Elegant Woman Merlot Classicus 2015

Merlot 2015

”Milyen az elegáns nő? Olyan asszony, aki megvet minket és szőr van a hóna alatt.” Salvador Dali idézete nagyon illik e nemes palack jelleméhez. Az átlagosnál szárazabb, védett eredetű classicus vörösbor. Nem mindenki számára befogadható, törődést és kényeztetést igénylő, a hosszabb dekantálást és az ideális hőmérsékletet meghálálja fogyasztás során. 16-18 Celsius fok között hűtve szervírozzuk. A gyümölcsös ízek mellett, igazi nagy karakterű sokarcú bor 13,5 %-os alkoholtartalommal. Marha és vadételekhez valamint a különböző nemes penészben érlelt karakteres sajtokhoz különleges kulináris élményt biztosít.

A villányi Abbey Road cuvée 2015

A Művészpince megint nagyot gondolt Villányban. Először is vettünk egy klasszikus bordói házasítást. Sok Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc társaságában, majd tettünk hozzá egy cseppnyi Merlot a gyümölcsösebb, meggybefőtes íz és illatvilágért, de vigyázva arra, hogy a test, a gerinc megmaradjon. Ennek tükrében álmodtuk meg a tökéletes komplexitást és ennek a kettősségnek a játéka alkotja meg az igazi gasztrobor jellegét.

2015-ös szüretelés

Intenzív illatvilága, azonnal utal a nagyharsányi és kisharsányi termőhelyekre. A másodlagos ízjegyeket megfigyelve, a meggyes ízek mellett felfedezhetőek a szeder, az áfonya,valamint egy kevés keleti fűszerecske is megjelenül. Igazi villányi, kóstolva finom savkészlettel találkozunk, tanninszerkezete karakteres, de nem túlzó. Szerkezete inkább feszes, teste közepes, a bor dekantálás nélül is fogyasztható. 

A villányi Abbey Road…

Mint ahogy miden borunknál a tökéletes minőség, az alázat és a hagyomány tisztelete alapkövetelmény, ugyanúgy a bor üzenete és mondanivalója is szent számunkra.

A jelenlegi címke egy klasszikus album lemezborítójára utal, amit a The Beatles alkotott pontosan 50 évvel ezelőtt (1969). Az album mind zeneileg, mind lemezborítóban ikonikussá vált ebben a fél évszázadban… Az Abbey Road nevet az utcáról kapta, ahol az Abbey Road Stúdió is található (Abbey jelentés magyarul: kolostor, apátság). A stúdióban számos legendás lemez készült, többek között olyan klasszikus Pink Floyd alkotások, mint a Dark side of the Moon és Wish You Were Here.

A “gyalogátkelős” kép, mikor a 4 beattle átmegy az úton, megmagyarázhatatlanul nagy hatással volt az emberek többségére. Minden mítosz, összeesküvés-elmélet, háttér információ megtalálható az alábbi linken: https://www.blackbirds.hu/beatles-aktak-blog

A mi képünk természetesen tiszteleg a The Beatles munkássága felé, de sokkal nagyobb fontosságú az hogy higgyünk magunkban és a társainkban. Higgyünk abban, hogy ezek a csodák a mi utcánkban is megtörténnek, csak észre kell venni!

Harmadrészben a bor nem akkar több lenni, mint egy falusias birtokbor.