Üzlet

Noblesse Cabernet Franc 2013 bio
2018-04-11
Siren
Siren – Cabernet Franc 2012 Premium
2018-10-08

A félelemnélküli kislány – Cabernet Sauvignon 2013 Premium

5 az 5-ből 3 vásárlói értékelés alapján
(3 vásárlói értékelés)

10385 Ft

Leírás

“A Charging Bull szobor a Bowling Green park északi részénél áll és a szembejövő forgalmat támadja. Alkotója Arturo Di Modica olasz-amerikai szobrász, az 1987. október 19-i tőzsdei fekete hétfő után készítette, saját pénzéből (360 000 USD).
1989. december 15-én mindenféle engedély nélkül, karácsonyi ajándékként kitette a bikát a tőzsde bejárata elé (akkor még szabad volt odamenni teherautóval). Másnap szórólapokon tudatta, hogy a bikát a fekete hétfő után készítette, és hogy a “strength, power and hope of the American people for the future” szimbóluma. (A bika vagy bull-piac a tőzsdés szaknyelvben emelkedő részvényárakat jelent (ellentéte a medve vagyis a bear-market)).
A rendőrség még aznap délután lefoglalta és elszállította, de mivel az embereknek tetszett a szobor és visszakövetelték azt, a New York City Department of Parks and Recreation néhány háztömbbel odébb, a mostani helyére szállította. Ideiglenesen, de azóta is ott van. A szobor továbbra is Di Modica tulajdona, a városnak csak kölcsönadta.” A történet innen indult, majd egy Nemzetközi Nőnap reggelén, a munkába igyekvő New York-iak meglepve tapasztalták, hogy egy apró lányka szembeszállt a Wall Street Támadó Bikájával.

“A bronzszobrot az éj leple alatt – a Nőnapra időzítve – helyezte el a McCann New York reklámiroda és a State Street Global Advisors befektetési tanácsadó cég a Bowling Green Parkban. Néhány órán belül a turisták is felfedezték az új szobrot és délutánra már hatalmas tömeg fényképezkedett a Fearless Girl elnevezésű alkotással. ”

Ez a kis mesebeli vezérfonal ihletet meg, hogy megalkossuk a saját Cabernet Sauvignon vizuális világát. A maszkulin mindent elsöprő, robosztus bika jellemzi a Sauvignon nagy karakterjegyeit, mind íz és illatvilágban. A félelemnélküli kislány viszont a lágy és tiszta jegyeket személyesíti meg. E két világnak a találkozása határozza meg a bor komplexitását, melyben nagyon fontos az egyensúly. Ízekben gazdag, feketegyümölcsös és eukaliptuszos elsőkörös hatással jellemezhető. Másodlagosan megjelenhetnek fügés, feketecsokoládés vagy meggyes ízek is. Tanninban gazdag, de testben még a következő évek erősíteni fogják. Érdemes kóstolni, de a több éves palackos érlelés még klasszisokkal erősíti. Feltehetően 2023 körül lesz a minősigi csúcson.

 

Forrás:

 

Vélemények (3)

3 értékelés a „A félelemnélküli kislány – Cabernet Sauvignon 2013 Premium” termékről

 1. 5 / 5

  :

  Nagyon ötletes megjelenés, előtte még nem nagyon láttam ilyen. (Mivel marketinges vagyok ezt mindenképpen meg szerettem volna jegyezni) 🙂 A bor fogyasztása is kedves élmény volt.

 2. 5 / 5

  :

  Félelem nélkül tudom ajánlani, ez csúcs volt. A borkóstolón kétszer is visszakóstoltam. Nem az a “bikaerős” sauvignon. Lágyabb test és nagyon gyümölcsös. Természetesen vittem a gyűjteményembe is. 🙂

 3. 5 / 5

  :

  Deep fruitiness and intense spiciness, taut minerality. Mushroom, chocolate, light ground and rosemary on the nose with eastern spices. Great wine.

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.