Üzlet

A félelemnélküli kislány – Cabernet Sauvignon 2013 Premium
2018-10-08
Repülőmalac rozébor Classicus 2018
2019-03-26

Siren – Cabernet Franc 2012 Premium

5 az 5-ből 3 vásárlói értékelés alapján
(3 vásárlói értékelés)

10385 Ft

Leírás

E nemes nedű nem véletlenül utal a szirénekre, mivel már első kóstolása után rabul ejti áldozatát.

“A szirének eredetileg madárszerűek voltak a megjelenésükben: egy nő teste volt, madár szárnyaival, vagy néha egy madár teste egy nő fejével. Az évek során a madárszerű tulajdonságaik minimalizáltak voltak, és inkább tipikusan hableány teremtményekként ábrázoltak. Ők Anthemusa szigetén laktak, és ott gyönyörű dalokat énekelnének, amíg nem hajóztak a sziklákkal teli tengerészekkel.

A Sirens kihívás volt Odysseus szembe kellett néznie az eposz Az Odyssey Homer. Cirkus figyelmeztette Odüsszeust, hogy egyedül kell viselnie a dalukat, ami majdnem őrülten vezetne. A férfi füleit lágyított méhviaszral borította, és az árbochoz kötötte, hogy ne szabaduljon meg. Meghallgatta a dalt, és küzdött, sikoltotta az embereit, hogy szabadon engedték, és hagyják, hogy a csábítás felé menjenek, de evezősködtek addig, amíg át nem mentek a veszélyen.

Jason találkozott a Sirensekkel, hogy megtalálja az Arany Pólót. Tudta, hogy Orpheus segítségére lesz szüksége útján, és ahogyan a Sirenek elkezdtek énekelni, Orpheus játszotta gyönyörű líráját, és megszorította hangjaikat, amíg a hajó biztonságosan el nem telt.

Néhány mítosz elhelyezi a Sziréneket Persephone, Demeter lányának védelmezőjeként. Miután Hades elrabolta és elhozta az alvilágba, Demeter átkozta a Sireneket, és elküldte őket a szigetre. Dalaik gyakran megjegyzik a sajnálkozást és a Persephone iránti kívánságát, hogy visszatérjenek az élők földjére.

Egy másik mítosz részletezi a Héra istennőt, aki a Szirének és a Múzsák között énekel. A Sirensek elveszítik a versenyt, Hera pedig hagyja, hogy a Muszsák felszedjék az összes Sirens tollat, hogy maguk készítsenek koronát. Ez az egyik magyarázat arról, hogy a sziréna elvesztette a tollat.”

 

Gyümölcsös illatában felismerhető az érett meggy és a cseresznye is. Már illatával vonzalmat és eleganciát áraszt. Ízekben a piros bogyósok és az erdei gyümölcsök találkoznak egy kis keleti finom fűszerességgel, mely kellemes harmóniával ejti rabjává kóstolóját. Visszafogott hordóhasználat és minimális pörkölési aroma jellemzi. Egy kiváló évjárat kiváló bora – igazi hamisítatlan villányi Franc… melyet lehetetlen csak egyszer megízlelni…

A szirének végzete

Történetüket elsőként Homérosz meséli el az Odüsszeiában. Fiatal leányok, akik a nyugati tenger egyik szigetén laknak és bájos énekükkel az arra vitorlázó hajóst és utast tőrbe csalják, majd felfalják.

Virágos mezőn ülnek, ám körülöttük hevernek az áldozatul ejtett férfiak bomló tetemei. Odüsszeusz, Kirké tanácsára, emberei fülét viasszal tömte be, magát pedig az árbóchoz kötöztette, így baj nélkül hajózott el szigetük mellett, bár köteleit tépve hallgatta a szirének bűvös-bájos énekét. (Odüsszeia: XII. 39–52).

Nem Odüsszeusz az egyetlen görög hős, aki szerencsésen megmenekült: Orpheusz az argonautákat mentette meg a szirénektől úgy, hogy lantjátékkal kísért dalaival túlzengte éneküket.

Valamelyik e két menekülés közül (vagy az Odüsszeuszé, vagy az Argonautáké) beteljesítette a szirének előre megjósolt sorsát: kicsiny szigetükről a tengerbe vetették magukat és ott három sziklaszirtté változtak.

 

Forrás: https://www.storyboardthat.com/hu/mythology/szirénák

Vélemények (3)

3 értékelés a „Siren – Cabernet Franc 2012 Premium” termékről

 1. 5 / 5

  :

  Siren has softened to a velvety smoothness. Good tannins, great fruit and balance.

 2. 5 / 5

  :

  High quality red wine. Nice characteristic of Cabernet Franc. Many fruits with great body. We had a closing theorem with us. Did not disappoint. 10/9

 3. 5 / 5

  :

  Villányban tényleg a prémium Francok jelentik a legnagyobb élményt. Így volt ez a Siren 2012-vel is. Egy téli estén otthon Édesapámmal fogyasztottuk el, örök élmény marad. Fenomenális a bor. Köszönjük!

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.