Üzlet

Repülőmalac rozébor Classicus 2018
2019-03-26
A kúria titkai – borkóstoló jegy
2020-01-14

A villányi Abbey Road cuvée 2015

4.4 az 5-ből 5 vásárlói értékelés alapján
(5 vásárlói értékelés)

2590 Ft

Leírás

A Művészpince megint nagyot gondolt Villányban. Először is vettünk egy klasszikus bordói házasítást. Sok Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc társaságában, majd tettünk hozzá egy cseppnyi Merlot a gyümölcsösebb, meggybefőtes íz és illatvilágért, de vigyázva arra, hogy a test, a gerinc megmaradjon. Ennek tükrében álmodtuk meg a tökéletes komplexitást és ennek a kettősségnek a játéka alkotja meg az igazi gasztrobor jellegét.

2015-ös szüretelés

Intenzív illatvilága, azonnal utal a nagyharsányi és kisharsányi termőhelyekre. A másodlagos ízjegyeket megfigyelve, a meggyes ízek mellett felfedezhetőek a szeder, az áfonya,valamint egy kevés keleti fűszerecske is megjelenül. Igazi villányi, kóstolva finom savkészlettel találkozunk, tanninszerkezete karakteres, de nem túlzó. Szerkezete inkább feszes, teste közepes, a bor dekantálás nélül is fogyasztható. 

A villányi Abbey Road…

Mint ahogy miden borunknál a tökéletes minőség, az alázat és a hagyomány tisztelete alapkövetelmény, ugyanúgy a bor üzenete és mondanivalója is szent számunkra.

A jelenlegi címke egy klasszikus album lemezborítójára utal, amit a The Beatles alkotott pontosan 50 évvel ezelőtt (1969). Az album mind zeneileg, mind lemezborítóban ikonikussá vált ebben a fél évszázadban… Az Abbey Road nevet az utcáról kapta, ahol az Abbey Road Stúdió is található (Abbey jelentés magyarul: kolostor, apátság). A stúdióban számos legendás lemez készült, többek között olyan klasszikus Pink Floyd alkotások, mint a Dark side of the Moon és Wish You Were Here.

A “gyalogátkelős” kép, mikor a 4 beattle átmegy az úton, megmagyarázhatatlanul nagy hatással volt az emberek többségére. Minden mítosz, összeesküvés-elmélet, háttér információ megtalálható az alábbi linken: https://www.blackbirds.hu/beatles-aktak-blog

A mi képünk természetesen tiszteleg a The Beatles munkássága felé, de sokkal nagyobb fontosságú az hogy higgyünk magunkban és a társainkban. Higgyünk abban, hogy ezek a csodák a mi utcánkban is megtörténnek, csak észre kell venni!

Harmadrészben a bor nem akar több lenni, mint egy falusias birtokbor.

Kellemes időtöltést kíván a borhoz:

a Cult of Wine Villány csapat

 

Vélemények (5)

5 értékelés a „A villányi Abbey Road cuvée 2015” termékről

 1. 4 / 5

  :

  Kíváló címke ötlet, de a bor is nagyon jó. Nem akar túl nagynak látszani, kellemes gyümölcsös, jól fogyasztható. A palack végén azért éreztük, hogy Villányban vagyunk! 🙂 Szívesen ajánluk minden borbarátnak!

 2. 5 / 5

  :

  A Metro Klubban kóstoltuk a Beatles Karácsony alkalmával. Nagyon szuper volt. Nagyszerű pincészet!!! Köszönjük!

 3. 5 / 5

  :

  Csodálatos volt! Blackbirds koncerten kóstoltuk karácsonykor! Jó az Abbey Roados címke! Edit

 4. 4 / 5

  :

  Glass of Jazz-en kóstoltuk, Egy laza gyümölcsös cuvée. Élveztük a bort és a meséket is hozzá! 🙂

 5. 4 / 5

  :

  A fantastic wine. Middle body with a fruitbomb finish. Really liked it.

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.