Zengő Bár
Budapest szívében
2020-07-14
wine and soda
Wine&Soda – Nem szól ránk a házmester!
2021-03-15
pink floyd

CoolTour KultÚr – Bor, Gasztró és Kultúra

2020. október 15.-én Budapesten első alkalommal került megrendezésre egy borkóstolóval egybekötött Pink Floyd élő koncertest a Cult in Glass és a Cult of Wine Villány szervezésében. Az eredeti áprilisi időpontot kellett a COVID19 vírus miatt csúsztatni, ami sok fejtörést okozott, de a lényeg az, hogy sikerült az eseményt megszervezni.

Az est folyamán több borászattól is kóstolhattak a résztvevők, illetve a Back To Floyd zenekar szórakoztatta az igényes borok és zene rajongóit.

CoolTour KultÚr – A helyszín

Csodálatos helyen a Palotanegyed közepén a Zengő bár biztosította a rendezvény számára a helyszínt. Kellemes atmoszféra, lelkiismeretes csapat jellemzi a helyet. Szívesen jön az ember ide, ha csak egy kávét vagy egy frissítőt szeretne.

 

CoolTour KultÚr – A borok

Változatos, igényes felhozatal jellemezte a borkínálatot. Mindenki megtalálta a számára legmegfelelőbb ízeket, hangulatot és borvidékeket egyaránt. Badacsonyból a Borbély Családi pincészet képviseltette magát. Borbély Tamás 2020-as Az Év bortermelője személyesen prezentálta kiváló borait.

A villányi borvidékről a Cult of Wine Villány Művészpince volt jelen, mely természetesen hozta a provence-i jellegű Repülőmalacos rozéját is. Az est azért is volt különleges, mert ez volt az első alkalom, hogy a Művészpince élőben bemutatta az Etyek-Budai tagozatuk, a Zenekaros Italok pár kiadványát is.

Nagyon nagy siker volt a Pink Freud Dark Side of the Wine, Cabernet Sauvignon vörösbor, mely kifejezetten a rendezvényre készült, de a jövőben is elérhető marad a webshopban a vásárlók részére.

A szekszárdi Twickel Szőlőbirtok sajnos nem tudott a rendezvényen élőben megjelenni a kialakult vírushelyzet miatt, de kárpótlásul a Cult in Glass saját standdal állt elő, mely számos borvidék borait felsorakoztatta a nagyközönség előtt.

A kóstoló tematikája teljesen a koncerthez volt igazodva. Három részre tagolta az est programját.  A megérkezés után, elsőnek egy Welcome kóstoló volt. Beszélgetések, fehér és rozé tételek kóstolása, valamint sajt és sonkatálak jellemezték ezt a részt. A második kóstoló a koncert szünetére datálódott, ahol voltak visszakóstolások a fehér és rozé irányában, de már megjelentek a vörös tételek is. A harmadik műszak természetes a koncert végére esett, ahol inkább vörös dominanciáról beszélhettünk már.

 

CoolTour KultÚr – A zenekar

A zenét a Back to Floyd egri Pink Floyd emlékzenekar szolgáltatta élőben. Igen élőben!!! Nem az első és valószínűleg nem is az utolsó ilyen jellegű borkóstoló volt ez, mivel a Cult of Wine és a Back to Floyd már számos hasonló koprodukció csinált az elmúlt években (Repülőmalac Fesztivál, Shine on You Crazy WineHouse, The Wall jubilleumi koncert…ect). A Pink Floyd életművét átfogóan mutatta be a zenekar.

Egy kis ízelítő a koncertről:

Back to Floyd – High Hopes – Acoustic Pink Floyd tribute – YouTube

Este a kocsiba, amikor visszahallgattam a koncertet, már tudtam, hogy megint egy egyedi estét sikerült megalkotni.

Köszönet mindenkinek, akik lehetővé tették, a rendezvény megvalósulását.

Kapcsolódó termékek:

Pink Freud Cabernet Sauvignon száraz vörösbor 2017 – Cult of Wine

Nekem a rozéd mondja meg hogy ki vagy avagy Repülőmalac rozébor_____________________________________________________________Cult of Wine Villány

 

CoolTour Mr.Culture – Wine, Gastronomy and Culture

On October 15, 2020, for the first time in Budapest, a Pink Floyd live concert with wine tasting was organized by Cult in Glass and Cult of Wine Villány. The original April date had to be postponed due to the COVID19 virus, which caused a lot of headaches, but the point is that the event was organized.

During the evening, participants were able to taste from several wineries, and the Back To Floyd band entertained fans of sophisticated wines and music.

CoolTour Mr.Culture – The location

In a wonderful location in the middle of the Palace District in Budapest, the Zengő Bar provided the venue for the event. The place is characterized by a pleasant atmosphere and a conscientious team. You are welcome to come here if you just want a coffee or a refreshment.

CoolTour Mr.Culture – The wines

The wine offer was characterized by a varied, demanding presentation. Everyone found the flavors, atmosphere and wine regions that suited them best. From Badacsony, the Borbély Family Winery was represented. Tamás Borbély 2020 Wine Producer of the Year personally presented his excellent wines.

From the Villány wine region, the Cult of Wine Villány Artists’ Cellar was present, which of course brought the Provencal-style Flying Piglet rose. The evening was also special because it was the first time that the Artists’ Cellar had presented a couple of publications of their Etyek-Buda section, the BandDrinks. The Pink Freud Dark Side of the Wine, Cabernet Sauvignon red wine, which was made specifically for the event, but will remain available in the webshop for customers in the future, was a great success.

Unfortunately, the Twickel Vineyard in Szekszárd was not able to appear live at the event due to the viral situation, but in return, Cult in Glass came up with its own stand, which lined up the wines of many wine regions to the general public.

CoolTour Mr.Culture – The band

The music was provided live by the Pink Floyd Memorial Band in Eger, Back to Floyd. Yes live !!! This was not the first and probably not the last wine tasting of this kind, as Cult of Wine and Back to Floyd have already made several similar co-productions in recent years (Flying Pig Festival, Shine on You Crazy WineHouse, The Wall anniversary concert … ect). Pink Floyd’s oeuvre was comprehensively presented by the band.

A little taste of the concert:

Back to Floyd – High Hopes – Acoustic Pink Floyd tribute – YouTube

In the evening in the car, when I listened back to the concert, I already knew that I had managed to create a unique evening again.

Thanks to everyone who made it possible for the event to take place.

Related products:

Pink Freud Cabernet Sauvignon száraz vörösbor 2017 – Cult of Wine

Nekem a rozéd mondja meg hogy ki vagy avagy Repülőmalac rozébor_____________________________________________________________Cult of Wine Villány