Üzlet

Cabernat Franc 2012
Siren – Cabernet Franc 2012 Premium
2018-10-08
Abbey Road cuvée
A villányi Abbey Road cuvée 2015
2019-12-06

Repülőmalac rozébor Classicus 2021

4.5 az 5-ből 2 vásárlói értékelés alapján
(2 vásárlói értékelés)

1690 Ft

Leírás

Repülőmalac rozébor Classicus

Repülőmalac rozébor Classicus avagy Nekem a Rozéd mondja meg hogy ki vagy! Száraz védett eredetű classicus rozébor. Közepes rubin szín, mely fiatalos belsőt rejt. 100% Kékfrankos fajtából készült, intenzív illatában is a friss gyümölcsök dominálnak – elsősorban a meggy – amelyek még az utóízt is szépen uralják. Szép savgerincet mutat, a lustaság nem érinti meg, egyensúlya kiváló.

Igazi karakteres villányi rozé, mely 13,5%-os alkoholtartalmával végig üde és arányos marad.

A bor a nyári Repülőmalac fesztiválunk bora, mely méltó tisztelet a Pink Floyd zenekar felé is.

Provance jellegű rozé 6 hónapos reduktív érlelés után került lepalackozásra.

Szüret: 2020

Palackozás: 2021 Március

Egy video a nyári Pink Floyd est hangulatáról:

https://www.youtube.com/watch?v=uXa-49LC_ts 

A Repülő malac története

(Forrás Wikipedia)

A Pink Floyd harmadik konceptalbuma, az Animals1977. január 23-án jelent meg (Amerikában és Kanadában február 2-án). Ez volt az első albumuk, melyet saját, Britannia Row Studios nevű londoni stúdiójukban vettek fel. Az album távolról George OrwellÁllatfarm-ját idézi. A digitálisan felújított CD változatot 1994-ben, Európában az EMI, 1997-ben a világ többi részén a Columbia/Sony jelentette meg. Ezt 2000. április 25-én Amerikában a Capitol, a világ többi részén az EMI újra megjelentette. Az Animals 3. lett a Billboard-on, de gyorsan lekerült a listáról, mert három nagyon hosszú dala volt, másrészt túl erős volt rajta a basszus, így a rádiók sem játszották. Bár amikor 1992-ben a Shine On box set-ben újra megjelent, a hangzását még mindig jobbnak tartották más 1977-es albumokéhoz képest. Amerikában 1977. február 12-én arany-, 1977. március 10-én platinalemez lett, bár sokak szerint nem volt annyira jó, mint a két előző album. Eddig Amerikában több mint négymillió darabot, világszerte pedig több mint hétmillió darabot adtak el belőle; Amerikában ma már négyszeres platinalemez. Itt jelent meg először a Pink Floyd-disznó. Az album 8 sávos változatához Snowy White egy rövid gitárszólót játszott, ami összeköti a "Pigs on the Wing" első és második részét; a "Dogs"-ot két részre szedték.

Érdekességek

Úgy tűnik, hogy az albumot erősen befolyásolta George Orwell Állatfarm című regénye. A három hosszú dalban – mindegyik hosszabb 10 percnél – Roger Waters az embereket három állatnak felelteti meg: kutyák („Dogs”), disznók [„Pigs (Three Different Ones)”] és a birkák („Sheep”). A kutyák a megalomániás üzletembereket jelképezik, akik azonban magányosan halnak meg, és senki sem sajnálja őket. Ezt már 197475-ben játszották „You Gotta Be Crazy” címmel. A disznók a korrupt politikusokra és az erkölcscsőszökre utalnak (Mary Whitehouse-ra és Margaret Thatcherre, aki akkor még oktatási államtitkár volt, két év múlva azonban miniszterelnök lett). Mindazok, akik egyik kategóriába sem tartoznak, azok a birkák: ők vakon, öntudatlanul követik a vezért. Ezt 1974–75-ben „Raving and Drooling” címmel játszották. A három dalt két rövid szerelmes dal foglalja keretbe, amit Waters akkori feleségének, Caroline-nak írt: a „Pigs on the Wing” első és második része. Erős kontrasztban állnak a három központi dallal, de azt sugallják, hogy a barátság segíthet legyőzni hibáinkat. A második részben Waters magára mint kutyára utal. A 8 sávos verzión a két részt Snowy White gitárszólója köti össze.

A borító

A borító Waters elképzelései alapján készült, mivel (ahogy Nick Mason fogalmazott Inside Out nevű könyvében) ez volt az első eset, hogy a Hipgnosis által bemutatott tervek közül egyik sem tetszett az együttesnek.

A borítón látható, héliummal töltött disznót a London külvárosában található Battersea Power Station kéményei közé kötötték ki. A fotózás első napján – arra az esetre, ha a disznó valamilyen oknál fogva elszállna – hívtak egy mesterlövészt. A második napon még azelőtt elkezdték a munkát, hogy a mesterlövész megérkezett volna. Hogy hogy nem, épp ezen a napon egy szélroham megfosztotta kötelékeitől a disznót. Mivel nem volt ott senki, aki kilőhette volna, a disznó szép lassan elszállt a reggeli égen, a fotós stáb nem kis meglepetésére. Egy utasszállító repülőgép jelentett a disznóról, ezért a londoni Heathrow-n minden repülőgép késett. A legenda szerint a leszállás után a pilótának meg kellett fújnia az alkoholszondát. Egy rendőrségi helikoptert küldtek a disznó követésére, de vissza kellett térniük, mivel a disznó akkor már 5000 láb (1524 méter) magasan repült. Figyelmeztették a pilótákat, hogy egy óriási rózsaszín disznó van a levegőben. 18 ezer láb (5486 méter) magasságban a disznó kikerült a Polgári Légiközlekedési Hatóság radarának hatásköréből, csak azt tudták, hogy Németország felé repül. Végül egy angol farmon ért földet (károsodás nélkül), de a farm tulajdonosa dühös volt, mert a disznó megijesztette a juhokat. Az elkészült képek nem feleltek meg, ezért a borító fotóját az erőmű (első nap) és a disznó (második nap) fotójából rakták össze. Mivel Roger Waters sosem használt volna egy összeeszkábált képet, ezért az erőmű fölé füstfelhőt „helyeztek”, hogy ne látsszon az illesztés.

Azóta nem volt Pink Floyd-koncert a felfújható disznó nélkül.

 

Vélemények (2)

2 értékelés a „Repülőmalac rozébor Classicus 2021” termékről

  1. 5 / 5

    :

    Első látásra beleszerettem. Isteni a malackás rozé. 🙂

  2. 4 / 5

    :

    A vörösboros fesztiválon volt szerencsém hozzá. Nagyon testes, érezhetően villányi. 🙂 Számomra megnyerő volt az erő és a gyümölcsösség harmóniája.

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.