Üzlet

Elegant Woman
Elegant Woman Merlot Classicus 2015
2017-06-15

Rose Gala rozébor Classicus 2018

4.5 az 5-ből 2 vásárlói értékelés alapján
(2 vásárlói értékelés)

1690 Ft 1390 Ft

Leírás

Rose Gala rozébor Classicus

Száraz védett eredetű classicus rozébor. Közepes rubin szín, mely fiatalos belsőt rejt. 90% Kékfrankos 10% Merlot fajtából készült, intenzív illatában is a friss gyümölcsök dominálnak – elsősorban a meggy – amelyek még az utóízt is szépen uralják. Szép savgerincet mutat, a lustaság nem érinti meg, egyensúlya kiváló.

Igazi karakteres villányi rozé, mely 13%-os alkoholtartalmával végig üde és arányos marad. A bor névadását Dali múzsája az oroszszármazású Elena Diakovona, ismertebb nevén Gala Éluard Dali ihlette.

Provance jellegű rozé 6 hónapos reduktív érlelés után került lepalackozásra.

Szüret: 2017

Palackozás: 2018 Március

A nagy találkozás (Dali és Gala)

Dalí első látásra beleszeretett a harmincöt éves asszonyba, amikor megpillantotta szülővárosa tengerparti strandján.
A festő korábban egyszer volt szerelmes, történetesen egy férfiba, Federico García Lorca spanyol költőbe. Galát azonban nem zavarta rajongója korábbi kalandja, toleráns volt minden szexuális túlkapással kapcsolatban. A fiatalasszony titka az volt, hogy pontosan tudta, miként lehet egy férfi nemi vágyát a végtelenségig felcsigázni, anélkül, hogy minden esetben kielégülést nyújtana. Dalí szintén furcsán viszonyult a nemiséghez. Gyűlölte, ha megérintik, ezért leginkább önkielégítést végzett (erről árulkodik A nagy maszturbáló című korai remekműve) és nagyon szerette mások szeretkezését nézni. Egyelőre nem okozott számára gondot Gala hűtlen természete.

Dalí családja azonban ellenezte a kapcsolatukat. Igaz azért, mert tévesen azt gondolták, hogy Gala drogfüggő, és ezzel romlásba taszítja Salvadort. A katalán família kitagadta a festőt, és Dalí nővére, Anna Maria élete végéig hevesen gyűlölte a sógornőjét.

A szerelmesek a következő évben Torremolinosban, egy halászfalucskában a feketébe öltözött, mélyen vallásos asszonyokat botránkoztatták meg. Gala rövid szoknyában, fedetlen kebellel járkált és napozott, és egész nap nyilvánosan ölelkeztek és csókolóztak. A csont sovány, őrült tekintetű Dalí zöld üvegszilánkokból készített nyaklánccal felékesítve szédelgett az utcákon.

Dalí a szürrealista festészet egyik kései alakja volt. Elődei: Max Ernst, Joan Miró és Yves Tanguy már előkészítették számára a művészeti közeget, amelybe érkezett. Miként Brassai, a magyar származású fényképész megfogalmazta: “Dalí volt az az álomfestő, akiről a szürrealista előfutárok oly régóta ábrándoztak”, személyiségével, furcsa szokásaival képviselte a mozgalom legfontosabb jegyeit. Dalí első, 1929-es kiállítását André Breton gondozta. Az esemény hatalmas szenzáció volt, miként Dalí két filmje, az Andalúziai kutya és az Aranykor is, amelyeket Louis Bunuel spanyol rendezővel készítettek. Ebben az időszakban Gala sokat segített Dalí imázsának elterjesztésében, a későbbiekben azonban éppen a művészi pálya megtörését okozta.

1934-ben házasodtak össze. Gala ettől fogva Dalí múzsája, impresszáriója és hajcsára lett.

Forrás: https://www.irodalmiradio.hu/femis/dali/11iras/szerelem.htm 

_________________________________________________________________

Rose Gala rose wine Classicus

Dry protected classic rosé wine. Medium ruby color that hides a youthful interior.

Made from 90% Blue-Franlfish & 10% Merlot, its intense aroma is dominated by fresh fruits – especially cherries – which dominate even the aftertaste.

It shows a nice acid backbone, laziness does not touch, its balance is excellent.

A true character of Villány rosé, which stays fresh and proportionate with its 13% alcohol content.

The naming of the wine is inspired by Dali’s muse of Russian descent Elena Diakovona, better known as Gala Éluard Dali.

 Provance-type rosé was bottled after 6 months of reductive maturation.
Harvest date: 2017

Bottling date: March 2018

 

 

Vélemények (2)

2 értékelés a „Rose Gala rozébor Classicus 2018” termékről

  1. 5 / 5

    :

    Nekünk ez a kedvenc rozénk. Ez tényleg nem divatos, hanem erős, de mégis gyümölcsös.

  2. 4 / 5

    :

    Nagyon erős, mondhatni “bikaerős” rozé, persze ez itt Villányban nem meglepő. Ezzel párhuzamosan érezhető a gyümölcsös ízvilág. Nem kezdőknek való!

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.