Üzlet

Fearless girl Cabernet Sauvignon
A félelemnélküli kislány – Cabernet Sauvignon 2013 Premium
2018-10-08
Flying pig rose
Repülőmalac rozébor Classicus 2021
2019-03-26

Siren – Cabernet Franc 2012 Premium

5 az 5-ből 3 vásárlói értékelés alapján
(3 vásárlói értékelés)

12950 Ft

Leírás

E nemes nedű nem véletlenül utal a szirénekre, mivel már első kóstolása után rabul ejti áldozatát.

Siren – Cabernet Franc 2012 Premium

“A szirének eredetileg madárszerűek voltak a megjelenésükben: egy nő teste volt, madár szárnyaival, vagy néha egy madár teste egy nő fejével. Az évek során a madárszerű tulajdonságaik minimalizáltak voltak, és inkább tipikusan hableány teremtményekként ábrázoltak. Ők Anthemusa szigetén laktak, és ott gyönyörű dalokat énekelnének, amíg nem hajóztak a sziklákkal teli tengerészekkel.

A Sirens kihívás volt Odysseus szembe kellett néznie az eposz Az Odyssey Homer. Cirkus figyelmeztette Odüsszeust, hogy egyedül kell viselnie a dalukat, ami majdnem őrülten vezetne. A férfi füleit lágyított méhviaszral borította, és az árbochoz kötötte, hogy ne szabaduljon meg. Meghallgatta a dalt, és küzdött, sikoltotta az embereit, hogy szabadon engedték, és hagyják, hogy a csábítás felé menjenek, de evezősködtek addig, amíg át nem mentek a veszélyen.

Jason találkozott a Sirensekkel, hogy megtalálja az Arany Pólót. Tudta, hogy Orpheus segítségére lesz szüksége útján, és ahogyan a Sirenek elkezdtek énekelni, Orpheus játszotta gyönyörű líráját, és megszorította hangjaikat, amíg a hajó biztonságosan el nem telt.

Néhány mítosz elhelyezi a Sziréneket Persephone, Demeter lányának védelmezőjeként. Miután Hades elrabolta és elhozta az alvilágba, Demeter átkozta a Sireneket, és elküldte őket a szigetre. Dalaik gyakran megjegyzik a sajnálkozást és a Persephone iránti kívánságát, hogy visszatérjenek az élők földjére.

Egy másik mítosz részletezi a Héra istennőt, aki a Szirének és a Múzsák között énekel. A Sirensek elveszítik a versenyt, Hera pedig hagyja, hogy a Muszsák felszedjék az összes Sirens tollat, hogy maguk készítsenek koronát. Ez az egyik magyarázat arról, hogy a sziréna elvesztette a tollat.”

 

Gyümölcsös illatában felismerhető az érett meggy és a cseresznye is. Már illatával vonzalmat és eleganciát áraszt. Ízekben a piros bogyósok és az erdei gyümölcsök találkoznak egy kis keleti finom fűszerességgel, mely kellemes harmóniával ejti rabjává kóstolóját. Visszafogott hordóhasználat és minimális pörkölési aroma jellemzi. Egy kiváló évjárat kiváló bora – igazi hamisítatlan villányi Franc… melyet lehetetlen csak egyszer megízlelni…

Díjak:

Cabernet Franc 2012 Premium

2018 December MUSTRA – ARANY

(Pécsi borozó MUSTRA – 89 pont)

2019 Semmelweis Egyetem bora – ARANY

2019 Országos borverseny Kecskemét – ARANY

 

További Premium termékeink:

A félelemnélküli kislány – Cabernet Sauvignon 2013 Premium

A szirének végzete

Történetüket elsőként Homérosz meséli el az Odüsszeiában. Fiatal leányok, akik a nyugati tenger egyik szigetén laknak és bájos énekükkel az arra vitorlázó hajóst és utast tőrbe csalják, majd felfalják.

Virágos mezőn ülnek, ám körülöttük hevernek az áldozatul ejtett férfiak bomló tetemei. Odüsszeusz, Kirké tanácsára, emberei fülét viasszal tömte be, magát pedig az árbóchoz kötöztette, így baj nélkül hajózott el szigetük mellett, bár köteleit tépve hallgatta a szirének bűvös-bájos énekét. (Odüsszeia: XII. 39–52).

Nem Odüsszeusz az egyetlen görög hős, aki szerencsésen megmenekült: Orpheusz az argonautákat mentette meg a szirénektől úgy, hogy lantjátékkal kísért dalaival túlzengte éneküket.

Valamelyik e két menekülés közül (vagy az Odüsszeuszé, vagy az Argonautáké) beteljesítette a szirének előre megjósolt sorsát: kicsiny szigetükről a tengerbe vetették magukat és ott három sziklaszirtté változtak.

 

Forrás: https://www.storyboardthat.com/hu/mythology/szirénák

 

___________________________________________________________

This noble nectar does not accidentally refer to sirens, as it captivates its victim after its first tasting.

Siren – Cabernet Franc 2012 Premium

“Sirens were originally bird-like in appearance: they were the body of a woman with bird wings, or sometimes the body of a bird with a woman’s head. Over the years, their bird-like qualities were minimized and more typically depicted as mermaid creatures. they would sing songs until they sailed with the sailors full of rocks.
The Sirens challenge Odysseus had to face in the epic The Odyssey of Homer. The circus warned Odysseus that he would have to wear their songs alone, which would lead almost insanely. He covered the man’s ears with softened beeswax and tied them to the mast so he wouldn’t get rid of them. He listened to the song and struggled, screaming at his men to be released and let go of the seduction, but they paddled until they went through the danger.
Jason met the Sirens to find the Golden T-Shirt. He knew Orpheus would need his help on his way, and as the Sirens began to sing, Orpheus played his beautiful lyric and squeezed their voices until the ship passed safely.

Some myths place the Sirens as the protector of Persephone, Demeter’s daughter. After Hades kidnapped and brought him to the underworld, Demeter cursed the Sirens and sent them to the island. Their songs often recall their regret and desire for Persephone to return to the land of the living.
Another myth details the goddess Hera who sings between the Sirens and the Muses. The Sirens lose the race, and Hera lets the Musks pick up all the Sirens pens to make a crown themselves. That’s one explanation for the siren losing its pen. ”

Its fruity scent is also recognizable by ripe cherries and cherries. It already exudes attraction and elegance with its scent. In flavors, red berries and forest fruits meet a little oriental delicacy, which addicts its taste to its tasting. It is characterized by restrained barrel use and minimal roasting aroma. Excellent wine of an excellent vintage – a real unadulterated Franc from Villány, which is impossible to taste only once …

Vélemények (3)

3 értékelés a „Siren – Cabernet Franc 2012 Premium” termékről

 1. 5 / 5

  :

  Siren has softened to a velvety smoothness. Good tannins, great fruit and balance.

 2. 5 / 5

  :

  High quality red wine. Nice characteristic of Cabernet Franc. Many fruits with great body. We had a closing theorem with us. Did not disappoint. 10/9

 3. 5 / 5

  :

  Villányban tényleg a prémium Francok jelentik a legnagyobb élményt. Így volt ez a Siren 2012-vel is. Egy téli estén otthon Édesapámmal fogyasztottuk el, örök élmény marad. Fenomenális a bor. Köszönjük!

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.